Finding the Right Baby Clothes Size

Hitta rätt storlek på babykläder

Det är en fröjd att se bebisar växa och upptäcka världen omkring dem. Och växer de gör! Din lilla blir större varje dag och växer snabbt ur sina kläder. Kan du få ut en till av den där favoritdräkten? Att bedöma storlekar kan vara svårt. Hur ska babykläder sitta? Här är en kort guide för att hitta rätt storlek babykläder och när deras kläder kan bli för små.

Babykläder Storlekar förklaras

För det mesta faller babykläderstorlekar in i ungefär tre grupper; Spädbarn, spädbarn och småbarn. Dessa grupper bestäms av barnets ålder. En baby anses vara ett spädbarn när de är mellan 0-6 månader, större barn anses vara mellan 6 och 12 månader och småbarn är 12 månader och uppåt.

När du handlar kläder till en bebis, kommer du ofta att upptäcka att klädstorlekarna hänvisar mer till barnets ålder i månader snarare än en "storlek". Vilket ibland kan vara väldigt förvirrande.

Enligt babykläder är storlekarna på babykläderna till stor del baserade på deras vikt och längd. Vanligtvis vet nyblivna föräldrar barnets längd direkt efter födseln, men det är inte realistiskt att kontinuerligt mäta ditt barn varje gång du eller en vän bestämmer dig för att shoppa kläder till ditt barn.

Ett annat bra sätt att ta reda på storleken på dina babykläder är att använda deras ålder som den avgörande faktorn. Denna metod är mycket mindre exakt eftersom en baby kan växa i olika takt än vad som förväntas för deras storlekar.

Tillbaka till blogg